REA 15% på våra bastustugor! Tillfälligt erbjudande | RING OSS: 010-58 58 885
REA 15% på våra bastustugor! Tillfälligt erbjudande | RING OSS: 010-58 58 885
Hoppa över till innehåll

Frakt- & Leveransvillkor

1.  Leveransinformation

1.1 Leveransbekräftelse

När din vara är bokad för upphämtning på Hemproffsets (”Webbplatsen”) lager, eller leverantörens lager, skickas en leveransbekräftelse till dig. Denna leveransbekräftelse innehåller normalt en spårningslänk där du kan följa din leverans hos något av de transportbolag som Webbplatsen samarbetar med.

1.2 Avisering

Du blir sedan aviserad av transportbolaget innan leverans, med närmare information kring planerad leveransdag och tid. Tidsspannet för hemleverans är vanligtvis 3-4 timmar. Hemleveranser sker under dagtid, om inget annat anges. För leveranser till ombud eller paketskåp erbjuds ett tidsintervall för möjlig uthämtning av varorna.

1.3 Körbar väg

För alla hemleveranser gäller, på körbar väg, transport fram till tomtgräns, om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna normalt till porten på markplan. Om du bor i ett bostadsområde med någon form av tillträdeshinder såsom låst bom, stängd grind eller dylikt så levereras varorna så långt det är körbar väg.

1.4 Leveransmottagande

Vid mottagande ska varorna inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan ska detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Transportbolaget ska ej ställa av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs.

2. Leveranssätt

2.1 Hemleverans

Hemleverans sker under dagtid, normalt fram till porten i markplan om du bor i lägenhetshus eller normalt fram till tomtgräns om du bor i villa. Mottagaren av leveransen måste vara samma som mottagaren på beställningen. När du tar emot en leverans behöver du kunna legitimera dig.

2.2 Leverans till ombud

Leverans sker till närmsta ombud. Leveransen sker till något av DHL:s, Postens eller Schenkers utlämningsställen. Transportören skickar ett SMS när leveransen anlänt till ombudet. Varan finns sedan att hämta ut i 7 dagar mot uppvisad legitimation och sändningsinformation.

2.3 Leverans till öar

Leverans till öar kan endast ske till öar med broförbindelse eller som är anslutna till Trafikverkets färjetrafik. Till Gotland sker ordinarie biltransport enligt de fraktvillkor som gäller för produkten. Leveranser till övriga öar sker till närmsta terminal på fastlandet. Viss färjetrafik kräver specialemballage.

2.4 Specialtransport

Vissa skrymmande och tyngre produkter kräver specialtransport, som exempelvis marksten, virke, takpannor, stugor och spabad. Dessa leveranser kommer att ske med en kranbil, hjullastare eller annan form av specialtransport fram till porten i markplan om du bor i lägenhetshus eller fram till tomtgräns om du bor i villa.

3. Fraktkostnad

De flesta produkter levereras fraktfritt. På vissa produkter tillkommer det en fraktkostnad.

3.1 Enhetsfrakt

Vissa produkter till exempel fönster har en fraktkostnad som är fast, oberoende av antal eller pris. Fraktkostnaden för detta visas på produktsidan och i kassan.

3.2 Specialfrakt

Specialfrakt är en frakttyp som kan variera beroende på mängd, volym, vikt och vart det ska levereras. Denna fraktkostnad beräknas i kassan efter det att man angivit postnummer för leveransen.

4. Expeditionsavgift

På många beställningar tillkommer det en expeditionsavgift, men på flera produkttyper och varumärken tillkommer det ingen expeditionsavgift. Expeditionsavgiften avser täcka de kostnader som är förenade med hanteringen av en order såsom administration och i vissa fall expeditionsavgifter som påförs Webbplatsen för exempelvis omförpackning, pallavgifter samt privatkunds- och överskottsemballage.

4.1 På de varor som är belagda med en expeditionsavgift används nedan prislista.  

Ordervärde Expeditionsavgift
0 - 800 49 kr
801 - 1200 69 kr
1201 - 2000 79 kr
2001 - 3000 99 kr
3001 - 4000 119 kr
4001 - 5000 129 kr
5001 - 6000 149 kr
6001 - 8000 179 kr
>8001 199 kr

 

4.2 Om ordern innehåller fraktkostnad så utgår aldrig expeditionsavgift högre än 49 kr.

 

2. Leveranstider

Vi strävar efter att leverera dina varor inom angiven tidsram. Leveranstiden kan variera beroende på varor, destination och valt fraktsätt. Vi informerar dig om förväntad leveranstid i samband med beställningen.

3. Leveransadress

Var god se till att leveransadressen är korrekt vid beställning. Vi ansvarar inte för felaktiga adresser som kan leda till förseningar eller förlorade leveranser. Kontrollera noga att leveransadressen är korrekt och komplett.

4. Förlorade eller skadade paket

Kontakta oss omedelbart om din beställning är skadad vid leverans eller om den inte kommer fram inom rimlig tid på kontakt@hemproffset.se  eller 010-58 58 885 så hjälper vi dig vidare.